Saturday, May 26, 2012

Lippistehdas käynnistyi..

Mietin pitkään, otanko lierihatun vai lippiksen "omakseni", eli kumpaa tykkään tehdä enemmän. Lippis vei voiton, sitä on niin ihanan helppo muunnella. Tein jo viime kesänä Ottobren Coconut kaavaa muokaten muutamia lätsiä, osat vaihtoi jo sen verran muotoaan ettei ne vastanneet alkuperäistä juuri lainkaan, muuta kuin leveysmitoiltaan.
Pistinkin Ottobrelle spostia jo viime syksynä, mutta vasta nyt sain vastauksen kun ahdistelin ja soitin perään..
Nyt minulla on lupa käyttää tätä kaavaa muokattuna omiin juttuihini. 
Kokeilin kaavoittaa vastaavaa itse, mutta se tuntui jotenkin urpolta, kun kaava kerran on jo olemassa melkein kokonaan sellaisena kuin tämä omani, omilla muutoksilla se näyttää tältä 


Kivoja tuli, vaikka ite sanonkin :)

Hyvää viikonlopun jatkoa!

Ensi tiistaina lätsiä voi tulla tutkailemaan MLL perhekahvilan kevätriehaan Tapulin leikkipuistoon klo 10-12, Moisiontie 18 00730 Helsinki.
Ohjelmassa mm. lasten olympialaiset.

Tuesday, May 22, 2012

Shortseja

Tytön shortsit onnistu hyvin, pojan shortsit onkin sitten oma juttunsa... oli ensimmäinen koekappale, joka sai roskistuomion heti. Sen pohjalta muokaten tuli tämä toinen mallikappale joka on suht ok muttaa kinnaa haaruksista.. 
(ihana oe taas auttoi, seuraaviin tehdään pieniä muutoksia)

 Näissä on pelkkä resorivyötärö, ajattelin sen kestävän kun itse matskukin on kevyttä puuvilla/elastaani collegea. Hetken pohdin josko taskut olisin laittanut, toishan ne näköä mutta on ne aika tarpeettomat, ainakin omilla lapsilla
(sain kulltaakin arvokkaampia neuvoja pääsykokeen haastatteluvaiheessa kaavoitukseen :D) 

Ehkä uskaltaudun tekemään lisääkin, kun se kesä nyt sitten tuli.

Kuvatessa oli ilmeisen hauskaa, taas kerran


 


Monday, May 21, 2012

Leijona huumaa ?

Ei kai sentään. Asiakas kyseli jotain unisex kuosista vaatetta tämä leijonakuosi tuli ekana mieleen. Aikaisemmin olin vähän että "plaah" koko kuosista, mutta kun kankaan sain käteen niin se olikin mukavaa. 
Ainoa miinus tuosta kuviosta, joka vetää vähän mihin sattuu, silitys, venytys ja vanutus tuotti sentään jotain tulosta vaikka kuvio menee mihin sattuu, lankasuora tosin säilyy.
Perus suomalaisena ajattelin vian olevan minussa, mutta mittanauhan kanssa mittasin, molemmat sivut on kyllä ihan millilleen saman mittaset ja lankasuora suorassa. Ei sitä nyt noin vinoon voi onnistua leikkaamaan, heh heh.

Seteistä tuli kuitenkin omasta mielestä tosi ihanat ja asiakaskin oli tyytyväinen.

Housut tein oranssista collegesta kesää ajatellen, syksyä vasten olisin varmaan käyttänyt velouria.

Näitä settejä meni neljä, kolme koossa 68cm ja yksi 74cm. 
Kaavoihin menikin oma aikansa (harmaita hiuksia tuli housujen osalta muutamat) mutta nyt ne on tehty.

Tykästyin sen verran tuohon valmiiseen settiin että omille on puoliksi leikattuna myös :D


Eilen sunnuntaina vietettiin Käpylän kyläjuhlia ja mun juttuja pääsi mukaan Ihmemaan mukana. Ajattelin että kukkarot, pinnit ja ponskut on sellasia mitkä tuollasissa tapahtumissa vois mennä, etenkin kun siellä oli kirpparia samaan aikaan. 
Pistin kuitenkin koemielessä 5 vaatekappaletta mukaan ja niistä vain 2 tuli takaisin, jee! Vaatteet oli osa sellasia "kokeillaan miltä tää näyttää"- juttuja, mutta vaatteet oli kuulemma herättäneet mielenkiintoa ja niistä oli kyselty tarkemminkin.
Ehkä sitä uskaltaa seuraavan kerrankin mukaan.
Sillä asenteellä lähdin liikenteeseen että kun ensimmäinen kerta on, ei mitään mene, mutta sainkin yllättyä positiivisesti! 
Jäljelle jääneiden tuotteiden kanssa matkaan huomenna tuohon lähi leikkipuistoon, MLL-perhekahvilaan (Moisiontie 18, 00730 HKI), jaiks!

      
kännykällä onnistuin tälläsen nappaamaan.Wednesday, May 9, 2012

Polka dot

Vaaleanpunainen polka dot puuvillapopliini muovautui Ottobren kaavoilla tälläiseksi. Alkuperäisessä kaavassa oli kiristysnarut mutta tähän laitoin kumpparin (ja jos en ihan väärin muista niin sellainenkin versio oli jossain obssa). Jotain vastaavaa pitäs kehittää omalla kaavalla, on sen verran kiva päällä.Ja jottei tämä ihan kivuttomasti olis sujunut, rypytys ei onnistunut ihan täydellisesti. Saumurihuolittelu paistaa yhdestä kohdasta, mutta tokkopa tuo käyttöä haittaa. Tytölle kelpas, vaikka ensin oli vähän vastarannan kiiski.


Tuesday, May 8, 2012

Kesämieli part 2

Kesämieli- korvikset sai kaverikseen 

Kesämieli -pinnit.


Tyttö oli tietenkin ihan innoissaan ja vaatii vaaleanpunaisia kukkia.. ehkä sellasia sitten yritetään.

Kouluun pääsemis jännitys (kiva-sana- hirviö) on pahentunut: pääsykokeen ja ennakkotehtävän perusteella valittiin 30-40 hakijaa vajaasta 90, lyhyellä ja huonolla matikalla n.puolet siis, haastatteluun.
Ja sinne haastatteluun käypi tie tasan viikon päästä, JEIJ!

Ihmemaan Liisa lupautui ottamaan allekirjoittaneelta jotain tuotteita mukaan Käpylässä (HKI) järjestettäviin kyläjuhliin 19-20.5, tarkemmin sunnuntain Käpybasaariin. Allekirjoittaneelta menee myös kaikki tälläiset ohi jostain syystä... Sinänsä ei yllätä, sata ja viis asiaa pyörii päässä ja tekemistä on liikaa kun vertaa käytettäviin tunteihin.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!
Tällä viikolla koitan kunnostautua ja saada jotain ommeltujakin kuvattua..

Friday, May 4, 2012

Älynväläys

Sain joku aika sitten älynväläyksen, tai oikeestaan vision piposta, villaisesta sellaisesta.
Tässä on väreinä tuollanen vaalea farkku ja ruskea, villasekoite lankaa.

Tykkään Coston lakeista ja se tupsu juttu jotenkin pyöriny päässä pidemmän aikaa, siitä se kaikki lähti. Paitsi että mun tupsusta tehtiin iiiiiso. 
Helppo ja nopea tehdä. Varmasti teen koko poppoolle talveksi.
Ja varmasti muutamat muutkin..

Täytyykin ihan kokeeksi tehdä sen verta korkeempi, että sais käännettyä kaksinkerroin korville, vaikka tää on ihana näinkin. 


 Tosi kesäistä, eiks je ?