Monday, August 13, 2012

Jotain kivaa itselle

Metsolan kankaat on välillä iihania ja välillä kauheita.
Välillä  koko pulju tuoksahtaa ja välillä tulee asiakaspalvelun helmiä.
Puna-mustaa raitajoustista oli kuitenkin pakko saada, vaikkakin kakkoslaatuisena.
Sillä sen kankaanpalan hankin, että itselle siitä jotain tulee.

Testiversiota tein viikonloppuna, monta kertaa. purin, kasasin, purin ja kasasin ja loppujen lopuksi terapeuttisesti silppusin saksilla koko p*rkeleen roskiin. Sitä ennen siinä oli muutamat reiät purkamisesta muiden pienten kauneusvirheiden lisäksi. (ja niiden isompien).

Tämä viimeistään todistaa sen ettei kannata tehdä mitään väsyneenä.
Tänään meinaan piirsin uudet kaavat, leikkasit uudet kankaat ja ompelin uuden ihanan hupparini valmiiksi.

Kaava on Ottobre 5/2011 lehdestä, mitään en juurikaan muutellut paitsi hihan kasaamisen ja vähän tein oman järjen mukaan kasaamisen.

Pieniä kauneusvirheitä tässäkin on mutta eihän muiden sinne nurjalle tartte katella, eihän ?

Kuvat on erikoisia, tästä voin kiittää miestä jolle sana "tarkennus" tarkoittaa eri juttua kuin mulle, sori musta ja todella huono huumori.

joku pieni mies hyökkäs kuvaan myös.
tää on tää mun perusilme, naama näkkärillä


ja taskutkin löytyy, ompelin taskupussin peittarin yhdellä neulalla kiinni, niin ei erotu niin paljon 


Huomenna sitten kouluun uudella hupparilla, jee! Jänskää.

Monday, August 6, 2012

Tsirp

Olipa ankea otsikko, mutta tuntuu että kaikki "hyvät" on jo käytetty..

Käytiin sunnuntaina Forssan Piknikissä, tapahtumassa jossa on esillä parisen tuhatta ameriikan rautaa kaksi- ja nelipyöräisinä. Sieltä löytyy myäs rompetori jonne saa omaisuutensa tuhlattua jos ottaa rahaa mukaan, meillä ei onneksi sitä ongelmaa ollut. Kaikenlaista uutta ja vanhaa myytävää, teemaan sopien. 

Jo matkalla kotiin mietittiin ukon kanssa, että miten joitain juttuja pystyisi lastenvaatteisiin laittamaan, ei kuitenkaan viiti likkaa pistää pallomekko päällä joka päivä päiväkotiin, heheh.

Visio oli taas erittäin hyvä, mutta toteutus meni vähän sinne päin joiltain kohdin, ehkä painamalla sais paremman lopputuloksen. Jos ei muuta, niin herkut värit ainakin tähän tytön paitaan tuli!
Saanen esitellä, TSIRP!Lime trikoo Hannan Kankaasta, kotimaista. Resori Kangastukusta.
Kaava oma.

Lapset tosiaan alottelevat päiväkodissa ja näin harjoituspäivinä mulla on aikaa ommella. Molemmille tarttee housuja olla joten pitänee löytää taas "the" kaava. Ensin kokeiluun pääsi OB 4/11 High jumpit ja näin ilman sovittamista voin jo tuumata että meiän likalle aaaaaivan liian leveää mallia ja jotenkin muutenkin liian.. jotain. En vaan tykkää. Näihin housuihin tuhrasin pari tuntia aikaa, kun saumuri alko tökkimään. Mutta valmista kuitenkin tuli. 
Täytynee vielä kaivella housukaavoja tai uhrata joku ilta kaavan tuhertamiselle..
Näissä koko 122cm ja laitoin vielä vähän pidemmät resorit, kun kaavassa oli.Kangas oma värjäämää, alunperin Kangastukusta, resori Hannan Kankaasta ja taskujen tähtitrikoo JNY.

Kaava OB 4/11 High Jump, taskut muutin mieleisikseni.

Friday, August 3, 2012

Veskoja

Nimittäin Pikku veska, kokoa n.24 x 26cm.
Välillä vähän muutakin kuin vaatetta

Näihin on käytetty helsinkiläisen verhoomon ylijäämiä, ainoastaan hihnat hankin 
kaupasta varta vasten. 
Ruutukuosit iski heti ja niistä tuli laukkuja, ei epäilystäkään.  Mielessä oli kuitenkin pikku lompakot ja ehkä niitä syntyy sitten jostain muusta kankaasta.
Pohjassa on kovike, jotta kassi säilyttäisi muotonsa paremmin, vaikka kangas onkin jo sinällänsä todella vahvaa ja kulutuksen kestävää.

Ite tykkään ehkä enempi tästä versiosta, jossa hihna kulkee koko kassin ympäri, mutta se alkoi miehen huomautuksella tuntumaan aika tuhlaamiselta, joten tuo pohjan kovike tuli kuvioihin.

Näihin mahtuu ainakin itselle kaikki tarpeellinen, kännykkä, lompakko, avaimet ja muuta tilpehööriä.