Tuesday, September 18, 2012

Huh, ompas vierähtänyt aikaa

viimeisestä postauksesta siis. 
Koulu alkoi ja tuntuu ettei aikaa juurikaan muulle ole, ensimmäiset pari viikkoa meni niin että iltapäivästä kun tultiin lasten kanssa kotiin olin ihan valmista kauraa nukkumaan.
Ehkä se tästä tasaantuu ja jaksaa taas iltaisin tehdäkkin jotain ?

Lisäksi täällä on pieni remontti käynnissä, asutaan tällä hetkellä 4 ihmistä+ koira kahdessa huoneessa entisen 4h+keittiö sijaan. Ahdasta, sanoisinko.
Ehkä jouluksi sitten on jo valmista, niin saan ompeluhuoneen takaisin.
(toivossa on hyvä elää)

Jonkun verran on tullut tehtyä sitä sun tätä, paitaa, pipoa. Sellasta perussettiä.
Koulu aloitettiin perusjutuilla, ommeltiin paperia ilman lankaa ja langan kanssa.. Nyt ollaan jo vähän pidemmällä, kaavoitettiin pussukka ja ommeltiin se. Itse tein toilettilaukun jonka kanttaukset ei kestä päivänvaloa :D
Nyt ollaan kokeiltu poimuttamista, muotolaskoksia, muotokaitaleita.. Miten tän nätisti vois sanoa, siellä oppii juu varmasti kaikkea kivoja kikkoja ompeluun, mutta piru vie se kyrsii ja pahasti "harjoitella" jotain mitä jo osaa. Pakko aina tsempata itteäni, että pystyy toimimaan ja jaksaa odottaa sinne asti että päästään "tosi toimiin". Iso plussa siitä että meillä on mahtava luokka, kaikki tulee toimeen kaikkien kanssa.

Tässä kuitenkin housut, jotka kaavoitin tytölleni kokoa hoikka 122cm. Housut ei sitten sadoista tarkistuksista ja pohdinnoista huolimatta olekkaan niin slimmiä mallia, mutta mies totes että "voihan noita ainakin kotona käyttää"... miehet.
Tavoitteena olisi tehdä housut joka olis 
a) unisex
b) suht slimmit ettei tytöt huku
c) sellasta mitotusta että kun vaikka esmes 122cm pitkälle käyttäjälle nuo 122cm kokoiset housut menis sinne 128cm asti, eikä niin kuin kaupanhousuissa että kun se tietty pituus (tässä se 122cm) on ohitettu niin saa alkaa ostelemaan jo seuraavaa kokoa suht pian.
Ehkä kaksoiskoot olis käteviä ja pidempi ikäisiä.

Näistä näissä housuissa toteutui ainakin tuo unisex, pituudeltaan housut menee tuolle omalle tapille kokoa alle 120 vielä toivottavasti tovin, leveydeltään menis varmasti vielä koossa 134, ai miten niin meni vähän metsään... hehheh.

Kaikkea siellä koulussa oppii. Näin jälkikäteen huomaan lievää yhdennäköisyyttä niihin Ottobren housuihin jotka tein pienillä muokkauksilla (ne turkoosit). 
Ulkonäkö tais miellyttää ja tuon nyöri-systeeminkin havaitsin  todella käytännölliseksi. Majapuulle tuli näitä ihani uusia neuloksia, hämiksiä ja tätä omppu-kukka kuviollista, molempia kahdessa värissä ja sinänsä yllättävää, meille kotiutui kaikkia. Lapset tappeli siitä, kummalle tulee oranssista hämiksestä ja se odottaakin tuolla tuomiotaan..

Tytölle tästä omppu-kukka kuosista päätin tehdä hupparin kokoa 122cm ja ottaa senkin harjotuksen kannalta, kaavoitin itse. Tässäkään kaikki ei mennyt ihan nappiin, mutta käyttökelpoinen yksilö valmistui kuitenkin. Malliltaan hieman pidempi versio niistä tavallisista huppareista, toivottavasti on tytönkin mieleen.
Hupun vuori on tuollaista sydänkuosista trikoota Kangastukusta ja resori taitaa olla Hannan Kankaasta ellen nyt ihan väärin muista.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin lähden jatkamaan etäpäivää, tosin sen vietän ommellen kun inspis tuntuu palaavan tauoltaan.