Friday, October 26, 2012

Jämäkankaita

Remontin edetessä on ollu aikaa siivoilla pajaa ja sieltä löytyviä epämääräisiä kangaskasoja..
Sieltä löyty vaikka mitä "ai mulla on tällästäkin, kivaa" ja turkoosia resoria löysin melkein 4m.. se on aina "loppu" eli hukassa kun teen tilausta.. Nooh, ompa sitten ainakin resoria tarpeeksi.

Lajittelin kangaspaloja erinäisiin pinoihin:  anopille, säilöön ja pipopalat.

Tuntuu että anopille on lähtenyt aika läjät, ehkä kangashulluudesta voi sittenkin parantua ?

Tai sitten ei. Multa meinaan löytyy niin eriskummallisia paloja, joista ei saa juuri mitään, yhden etu/takakappaleen, hihan jne. 

Tähän tunikaan sain kuitenkin kaivettua palat etu-ja takakappaleelle, helmasta jäi uupumaan ja siihen löytyi mustaa tähtitrikoota. Tuli aika pirtsakka, vaikka onkin mustaa mukana, me like.
Taskutkin piti taiteilla, ne kun on kuulemma tarpeelliset.
Kaava oma
Musta tähtitrikoo Royal-tuote
Lime tähtitrikoo Kangas-MallaFriday, October 19, 2012

Hämä-hämä-häkki, kiipes langalle..

Majapuun ihanasta hämis-neuloksesta syntyi poitsulle huppari, sillä eilen kaavoittamallani kaavalla sillä korjauksella että tässä on nyt sitten enemmän väljyyttä.
Ainakin kuosi oli pojan mieleen ja  vetoketjua on kiva rämpätä...


Jotenkin vielä tuntuu, että pituutta olisi voinu olla himpun verran enemmän, kokeillaan sitä seuraavaan versioon. Yritin saada myös kuvaa jossa huppu on päässä, mutta eihän siitä tullu mitään
"äää, eikää, en haluaa"

Vuoritin hupun EK:sta löytyneellä raitatrikoolla, joka on samanlaista kuin "ne"  raidat, valkoinen raita on ohuempi kuin värillinen.

Ihanaa, viikonloppu. Olemattomasti ompeluaikaa ja sitäkin enemmän visioita. 

Hyvää viikonloppua !

Thursday, October 18, 2012

Tänään aamulla tuli ihan huppari-fiilis

.. ja päätin kaavoittaa sellaisen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuten elokuvissa, sillä tämän oli tarkoitus olla sopiva omalle 98cm poitsulle, mutta makkarankuorelta näyttää. Ehkä vähän lisää väljyyttä ja hyvä tulee. Eli tämän koko on varmaankin jotain 92cm, aika slimmia mitoitusta.

Matskuna itsevärjättyä collegea, hupun vuori tähtitrikoota ja kanttaukset ihanan oranssia resoria, ei sellasta kirkkaan kirkasta, vähän tummempaa. Vielä kun muistaisi mistä se oli.. Hannan Kankaasta ?Vielä on mietinnässä lähteekö pilkkahintaan uuteen kotiin kaikkine kosmeettisineen mokineen vai yritänkö muutamat kerrat käyttää poitsulla.. Vähän kun yrittäisi pukea itselle liian pieni farkkuja.

Tykkään tässä muuten eri toten hupusta joka onnistui (paitsi tässä tuli kosmeettisia mokia, peittari alkoi taas vihottelemaan). Tuli tosi hyvän mallinen. 

Ja pieni oma kehu on paikoillaan, on helkkarin mukava tunne kun kerta laakista kaavoitus onnistui, mitä nyt laitoin liian vähän väljyyttä, se on onneksi helppo muuttaa. JEE!

Tää viikko on ollut koulusta "lomaa", töitä piti tehdä mutta lapset on molemmat kipeenä, omaa sairastumista ei kannata edes laskea..
Ehkäpä illalla saan kasattua paremman version, nyt kun paja on back in business.