Sunday, February 9, 2014

Lopun rutistus

Tällä viikolla on tapahtunut jos jonkinmoista lähitulevaisuuteen vaikuttavaa asiaa. 

Ompelujumin syynä on ollut koulussa meneillään oleva projektityö/ryhmätyö, joka saatiin päätökseen keskiviikkona. Jotenkin se vei mehut kokonaan vaikkei tekemistä paljoa ollutkaan, jotenkin vaan raastoi.. Siitä projektista riippui alkaako allekirjoittaneella kolmen vuoden "loma" vai kahdeksan viikon loppurutistus. Helpotuksen määrää voi tuskin edes yrittää kuvailla, kun näyttö meni läpi ja loppurutistus alkaa huomenna. 8 viikkoa


Niin lyhyt (tai pitkä) aika on siihen että tuo koulu omalta osalta on taputeltu, 
tekemistä toki on senkin edestä. 

Niin lyhyt aika on siihen että pääsen aloittamaan äitiysloman 
(kuusi päivää ennen laskettua aikaa, hehheh).

Tästä intoutuneena  sain ommeltua enemmän kuin pitkiin aikoihin, osa on vielä kesken mutta melkein valmiina.Tällä hetkellä pienimmälle rakkaalle apinalle valmistui paitoja ja legginssejä arkikäyttöön.
Sovituskuvien ottaminen olikin sitten asia erikseen, kuvat puhukoon puolestaan.
"hähää, en varmana seiso naama suhun päin vaikka kuinka ilveilet"


"mä vähän jo tähän kuolasinkin.. "


.. äkkiä ovi auki ja karkuun...


".. no jos mä tuun näin lähelle ni ota se kuva *räps*"

harmittaa ettei tästä paidasta saanut kunnon kuvaa neidin päällä, vihreä on oikeasti sellainen ihana ruohonvihreä/kirkasvihreä.

".. nyt mulle riitti, kiitos."


Paidan kaava on oma, koko 80cm ja käyttäjälleen armottomasti liian iso, neiti näpsä on n.76cm pitkä ja mallia kukkakeppi. Kahdet legginsit on Ottobren Ruusunpunasta muokatut, näissäkin koko 80cm ja materiaalina mustissa joustocollege ja oransseissa joustofrotee.
Kaikki matskut löytyi tilkkulaarista, oikein kunnon mix&match.

Oranssi-vihreän paidan timantit pelastettu epäonnisesta tunikan etukappaleesta, joka painettu aikoja sitten ja jätetty odottamaan tuomiotaan.Tulevalle rakkaalle ilopillerille valmistui sekalainen setti kaikkea, näihinkin suurin osa matskuista pelastettu tilkkulaarista ja tytön tunikasta, joka antoi odotuttaa valmistumistaan liian kauan.. Bodyistakin uupuu nepparit koska joku jätti tilaamatta tavallisia ja kotoa löytyy vain mustia...Raidalliset joustista ja limet joustocollegea, liivinsuojiinkin löytyi sopivat palat.Kaikki vaatteet koossa 62cm, seuraavaksi voikin siirtyä seuraavan koon valmistamiseen.
Jumppis löytyy OB 4/12.
Puolipotkari löytyy OB 4/11.
Bodyn kaava oma, yritetty mitoittaa niin että kestovaippakin mahtuisi mukaan.. 

Isoimmalle rakkaalle kaavoitin hupparin.
Toiveena oli ettei tavallista hupparia koska ne jää käyttämättä.
Jostain aivonystyröiden takaa se idea tuli, kun hetken mietti missä vastaavaa oli tehnyt, viime harjoittelupaikassa Tanyasumilla :)A-linjainen tunikapituinen huppari.


Siihen sitten lisätään taskut. Joo, hei rusetit olis kivat. Mutta mites toteutat ne tuohon..
Ilmeisesti näin. Seuraavaan joudun miettimään mistä tuon taskuosan teen (trikoosta näin jälkiviisaana), sillä ainakin tästä paksusta collegesta tehtynä tuosta rusettiosien kohdalta vikan tikkauksen kohdin kangasta on 6 kerrosta ja se ei kyllä kovin nätisti käyttäydy, painaakin jo jonkun verran..... ei edes ommellessa  uskonut mua kuten huomaa, vähän venyy sinne tänne rusettien yläosat. ups. 

Mutta pääasia että käyttäjä oli onnellinen, on kuulemma "niin ihanan pehmeä että käytän tätä aina"tästä näkee miten kuprulle nuo paksut kohdat vetää... rusettiosan kohdalla kangas siis 6-kertainen ja sen alapuolella 4-kertainen. 
Helman jätin kääntämättä, tikkasin tuplana vaan peitetikillä.
Vaikkei nyt kaunein tekemäni vaate olekkaan niin ehkä onnistunein siltä toiselta kantilta, tyttö oli niiiiiin mielissään, se riittää minulle.

College on EK:n laarista, Polyesteriä vaikka muille jakaa sen verran liukasta ja sähköistä on. Mutta väri sen ratkaisi.. 


Ensi kertaa varten lupaan ottaa kuvat ihan päivänvalossa, hehhhe.

1 comment:

  1. Kyllä on kivoja vaatteita! Tuo timanttipaitakin on niin mainio. Sehän se lämmittää eniten mieltä, jos lapset tykkäävät vaatteistaan. Itsekin sain tunaroitua yhden hupparin, mutta pojan mielestä se on maailman paras.Tsemppiä loppurutistukseen!

    ReplyDelete