Thursday, February 20, 2014

Pienelle nyytille

Usein ompeluista jää sitä epämäärästä soiroa, pala sieltä ja pala täältä eikä niistä oikein mitään järkevää saa aikaiseksi. Pikainen mittaus, useat palat riittää 12x12cm neliöön. Niitä sitten leikkomaan ja tadaa, syntyy vauvalle köllöttelypeitto.

Ompelin ensin saumurilla tylysti vaan palat ensin pysty riveihin ja sitten yhdistin nämä pystyrivit. Sen jälkeen tikattu nuo pystysaumat, ei vaakasaumoja.
Takana on paksu polarfleece, johon tikkasin trikoohärpäkkeen kiinni ja lopuksi kanttasin fleecesuikaleella. Tämä on tosiaankin pikaversio, särmä tyyppi silittäisi tukikankaat tilkkuihin, mutta ajattelin että kyllä tämä näinkin ajaa asiansa.

Tämän tilkkupeiton voi tehdä vaikka minkä kokokoisena, esim. 10x10cm, 12x12cm, 15x15cm jne.
Ja samalla innolla muutama pul-taskuvaippa tulevalle pienelle koossa S.
Sisäpinta coolmaxia joka nappasi jo ompeluvaiheessa parit langannousut itseensä.
Täytyy varmaan miettiä jotain muuta sisäpintavaihtoehtoa.
Varmuudeksi vielä lisäsin lisäsäätötarrat, jos vaikka tapaus onkin pientä kaliiberia. 
Kaavana pohjalla löyhästi Myllymyksyjen tsi, lisätty sinne ja tänne muotoja ja poistettu tuolta ja täältä. Nostin esimerkiksi tuota etureunaa kaarevasti ja lisäsin sivuihin pituutta, koska kokemuksesta muistin että sehän lähtee helposti valumaan pois paikoiltaan.

3 comments:

 1. Kivoja ompeluksia pienelle :) Itse tykkäsin bambu- tai tenceljoustofroteesta vastasyntyneellä sisäpintana, koska ne tuntuvat paremmin pitämään liukkaat tuotokset paikallaan kuin coolmax. Röyhelölliset sisävaipat näpsyllä olivat meidän suosikkeja.

  ReplyDelete
 2. Ihana tilkkupeitto, värit sopii kivasti toisiinsa ja siistiltä näyttää :) Myös söpöt pienet taskuvaipat.

  ReplyDelete
 3. Miulla odottaa kaksi ikeakassillista tilkkuja! :D
  Inspiraatiota odotellessa...

  ReplyDelete