Thursday, February 20, 2014

Pienelle nyytille

Usein ompeluista jää sitä epämäärästä soiroa, pala sieltä ja pala täältä eikä niistä oikein mitään järkevää saa aikaiseksi. Pikainen mittaus, useat palat riittää 12x12cm neliöön. Niitä sitten leikkomaan ja tadaa, syntyy vauvalle köllöttelypeitto.

Ompelin ensin saumurilla tylysti vaan palat ensin pysty riveihin ja sitten yhdistin nämä pystyrivit. Sen jälkeen tikattu nuo pystysaumat, ei vaakasaumoja.
Takana on paksu polarfleece, johon tikkasin trikoohärpäkkeen kiinni ja lopuksi kanttasin fleecesuikaleella. Tämä on tosiaankin pikaversio, särmä tyyppi silittäisi tukikankaat tilkkuihin, mutta ajattelin että kyllä tämä näinkin ajaa asiansa.

Tämän tilkkupeiton voi tehdä vaikka minkä kokokoisena, esim. 10x10cm, 12x12cm, 15x15cm jne.
Ja samalla innolla muutama pul-taskuvaippa tulevalle pienelle koossa S.
Sisäpinta coolmaxia joka nappasi jo ompeluvaiheessa parit langannousut itseensä.
Täytyy varmaan miettiä jotain muuta sisäpintavaihtoehtoa.
Varmuudeksi vielä lisäsin lisäsäätötarrat, jos vaikka tapaus onkin pientä kaliiberia. 
Kaavana pohjalla löyhästi Myllymyksyjen tsi, lisätty sinne ja tänne muotoja ja poistettu tuolta ja täältä. Nostin esimerkiksi tuota etureunaa kaarevasti ja lisäsin sivuihin pituutta, koska kokemuksesta muistin että sehän lähtee helposti valumaan pois paikoiltaan.

Sunday, February 16, 2014

Kuosikilpailussa mukana

Sampsukka järjestää 16.2-7.3.2014 Facebookissa kuosikisan. Sinne pääset tästä.
Äänestääkseni suosikkiasi, tulee sinun olla Sampsukan tykkääjä facebookissa.
Viidestä eniten ääniä saaneesta kuosista Sampsukka valitsee voittajan.

Vinosauruskin on mukana "Party" kuosilla joista löytyy muutama eri värivaihtoehto.

Vähän kyllä jännittää, miten käy. 
Siellä on meinaan monta kuosia joista tiedän että kohderyhmä tykkää ihan kympillä :) 


Mutta olis se kyllä vaan hienoa, jos näkisi oman kuosin kankaana. Tätä kyseistä kuosiahan voi käyttää toisinpäinkin, liskon harjana :D Sunday, February 9, 2014

Lopun rutistus

Tällä viikolla on tapahtunut jos jonkinmoista lähitulevaisuuteen vaikuttavaa asiaa. 

Ompelujumin syynä on ollut koulussa meneillään oleva projektityö/ryhmätyö, joka saatiin päätökseen keskiviikkona. Jotenkin se vei mehut kokonaan vaikkei tekemistä paljoa ollutkaan, jotenkin vaan raastoi.. Siitä projektista riippui alkaako allekirjoittaneella kolmen vuoden "loma" vai kahdeksan viikon loppurutistus. Helpotuksen määrää voi tuskin edes yrittää kuvailla, kun näyttö meni läpi ja loppurutistus alkaa huomenna. 8 viikkoa


Niin lyhyt (tai pitkä) aika on siihen että tuo koulu omalta osalta on taputeltu, 
tekemistä toki on senkin edestä. 

Niin lyhyt aika on siihen että pääsen aloittamaan äitiysloman 
(kuusi päivää ennen laskettua aikaa, hehheh).

Tästä intoutuneena  sain ommeltua enemmän kuin pitkiin aikoihin, osa on vielä kesken mutta melkein valmiina.Tällä hetkellä pienimmälle rakkaalle apinalle valmistui paitoja ja legginssejä arkikäyttöön.
Sovituskuvien ottaminen olikin sitten asia erikseen, kuvat puhukoon puolestaan.
"hähää, en varmana seiso naama suhun päin vaikka kuinka ilveilet"


"mä vähän jo tähän kuolasinkin.. "


.. äkkiä ovi auki ja karkuun...


".. no jos mä tuun näin lähelle ni ota se kuva *räps*"

harmittaa ettei tästä paidasta saanut kunnon kuvaa neidin päällä, vihreä on oikeasti sellainen ihana ruohonvihreä/kirkasvihreä.

".. nyt mulle riitti, kiitos."


Paidan kaava on oma, koko 80cm ja käyttäjälleen armottomasti liian iso, neiti näpsä on n.76cm pitkä ja mallia kukkakeppi. Kahdet legginsit on Ottobren Ruusunpunasta muokatut, näissäkin koko 80cm ja materiaalina mustissa joustocollege ja oransseissa joustofrotee.
Kaikki matskut löytyi tilkkulaarista, oikein kunnon mix&match.

Oranssi-vihreän paidan timantit pelastettu epäonnisesta tunikan etukappaleesta, joka painettu aikoja sitten ja jätetty odottamaan tuomiotaan.Tulevalle rakkaalle ilopillerille valmistui sekalainen setti kaikkea, näihinkin suurin osa matskuista pelastettu tilkkulaarista ja tytön tunikasta, joka antoi odotuttaa valmistumistaan liian kauan.. Bodyistakin uupuu nepparit koska joku jätti tilaamatta tavallisia ja kotoa löytyy vain mustia...Raidalliset joustista ja limet joustocollegea, liivinsuojiinkin löytyi sopivat palat.Kaikki vaatteet koossa 62cm, seuraavaksi voikin siirtyä seuraavan koon valmistamiseen.
Jumppis löytyy OB 4/12.
Puolipotkari löytyy OB 4/11.
Bodyn kaava oma, yritetty mitoittaa niin että kestovaippakin mahtuisi mukaan.. 

Isoimmalle rakkaalle kaavoitin hupparin.
Toiveena oli ettei tavallista hupparia koska ne jää käyttämättä.
Jostain aivonystyröiden takaa se idea tuli, kun hetken mietti missä vastaavaa oli tehnyt, viime harjoittelupaikassa Tanyasumilla :)A-linjainen tunikapituinen huppari.


Siihen sitten lisätään taskut. Joo, hei rusetit olis kivat. Mutta mites toteutat ne tuohon..
Ilmeisesti näin. Seuraavaan joudun miettimään mistä tuon taskuosan teen (trikoosta näin jälkiviisaana), sillä ainakin tästä paksusta collegesta tehtynä tuosta rusettiosien kohdalta vikan tikkauksen kohdin kangasta on 6 kerrosta ja se ei kyllä kovin nätisti käyttäydy, painaakin jo jonkun verran..... ei edes ommellessa  uskonut mua kuten huomaa, vähän venyy sinne tänne rusettien yläosat. ups. 

Mutta pääasia että käyttäjä oli onnellinen, on kuulemma "niin ihanan pehmeä että käytän tätä aina"tästä näkee miten kuprulle nuo paksut kohdat vetää... rusettiosan kohdalla kangas siis 6-kertainen ja sen alapuolella 4-kertainen. 
Helman jätin kääntämättä, tikkasin tuplana vaan peitetikillä.
Vaikkei nyt kaunein tekemäni vaate olekkaan niin ehkä onnistunein siltä toiselta kantilta, tyttö oli niiiiiin mielissään, se riittää minulle.

College on EK:n laarista, Polyesteriä vaikka muille jakaa sen verran liukasta ja sähköistä on. Mutta väri sen ratkaisi.. 


Ensi kertaa varten lupaan ottaa kuvat ihan päivänvalossa, hehhhe.

Tuesday, February 4, 2014

Raidatuttaa

Eilen oli raidallinen fiilis, ihan perusraitaa 2cm leveänä.
Raidat on siitä kivoja, että niitä voi käyttää yksinään ja yhdistellä oman maun mukaan vaikka mihin. Miten herkkua olisikaan raidalliset leggarit ja joku iso kuvio vaikka tytön tunikassa..

Jatketaan haaveilua !

Tässä vähän Karkkiraitoja eri väreissä.